Koopwoning verhuren Enschede? Samen met Expats Enschede vindt u veilig en snel een geschikte huurder. Een te koop staande woning tijdelijk verhuren doet u via de leegstandswet. Expats Enschede geeft u graag advies over deze vorm van verhuur en zorgt er voor dat alles goed verloopt.

Voordelen verhuren via de leegstandswet

Via de leegstandswet kunt u een te koop staande woning tijdelijk verhuren. U dient hiervoor een vergunning aan te vragen bij de gemeente waar u woont. Het kan enkele weken duren voordat u de vergunning ontvangt; vraag deze dus op tijd aan. Het grote voordeel van verhuren via de leegstandswet in Enschede is dat u dubbele lasten kunt dekken. De woning staat niet leeg en is daarom minder gevoelig voor vandalisme en inbraak. In juli 2013 is er een versoepeling van de wet geweest, waardoor u direct een vergunning voor 5 jaar kunt aanvragen. Ook is het aan u om de huurprijs te bepalen en u hoeft beperkte huurbescherming te garanderen. Voor het verhuren via de leegstandswet heeft u toestemming van uw bank of hypotheekverstrekker nodig en uw verzekeraar moet ingelicht worden over de verhuur.

Koopwoning verhuren in Enschede: wat doen wij?

Expats Enschede gaat meteen actief op zoek naar een geschikte huurder voor uw huis. Wij zetten een uitgebreide marketingcampagne op: het aanbod wordt op diverse websites voor woningzoekenden geplaatst. Ook kijken wij in ons eigen bestand naar een goede kandidaat en sturen wij een woningmail rond waarin uw huis getoond wordt. Is er een passende huurder gevonden? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat voor persoon u in huis haalt. Expats Enschede voert daarom een uitgebreide screening uit op basis van identiteit, kredietwaardigheid en antecedenten. Verder regelen wij een correct huurcontract en inspecteren we de woning voor- en na de huurperiode.

Staat uw woning te koop en woon u zelf al ergens anders? Verhuur uw woning dan via de leegstandswet! Expats Enschede neemt graag met u de mogelijkheden door om uw koopwoning in Enschede te verhuren.